Bilag KF ansøgning

◊ Anmeldelse – TAIDE
◊ Text om arbejde og fremtid
◊ Invitation Letter Galerija Makina
◊ Samarbejdsaftale med Hye Ryung Chung

Anmeldelse i tidskriftet TAIDE om gruppeudstillingen på Galleria Lapinlahti
anmeldelsetaide

OM VR-PERFORMANCE-INSTALLATIONER
Jeg så en mulighed for at udnytte VRteknologiens nyvundne tilgængelighed til at udvikle en ny præsentationsform for en ny type performance-installation-hybrid. Det arbejde førte til at jeg lavede performance-VR-installationen 361°, specifikt til HOFTEATRET(TMH) i København.

Det seneste års tid har jeg lavet personlige visninger af værket for særligt udvalgte gæster. Værket er tilgængeligt for TMHs almindelige gæster i en rent virtuel version.

Det har så ført til at jeg har startet et samarbejde op med Intermedia Lab på ITU om at producere en række VR-værker. Værkerne er dels fri grundforskning i VR-muligheder som gøres i studiet i Lab’et og dels stedspecifikke værker / iscenesættelser af bestemte steder og situationer som præsenteres i VR på stedet.

På det fundament udvikler jeg/vi en række værker til KAB og de store almene boligblokke i Lundtoftegade på ydre Nørrebro i København = Ghetto.

OM DEN NÆRMESTE FREMTID
I marts tager jeg til London for at bidrage til et akkumulerende udstillings-proces-projekt på cARTel Gallery – https://www.facebook.com/We.Serve.Art.Gallery/

Og i april udstiller jeg på Galerija Makina i Pula i Kroatien. Ustillingens titel er LJEPOTA I PRAVDA hvilket betyder Skønhed og retfærdighed. Den består af et antal aktions-installationer som udvikles in situ i samarbejde med lokale aktører.
Jeg ”importerer” desuden den danske musiker og komponist P.O. Jørgens til at skabe lydsiden live under aktionerne.

I København vil jeg kuratere og producere en række udstillinger på Vesterbros ”oversete steder”. Jeg har fået en smule støtte fra lokaludvalget til at invitere kunstnere fra Korea, Finland, Tyskland og Danmark. Jeg bidrager selv med installationer / interventioner mm.

STILLEBEN
Jeg maler det billede som skal pryde vores lokale barok-orkesters kommende udgivelser. Et stilleben med orkestrets instrumenter. Jeg malede og også billedet til Enghave Baroks udgivelser 2018 – https://www.facebook.com/events/896154727246608

the MOVING BOX PROJECT
Sammen med den Koreanske kunstner Hye Ryung Chung arbejder jeg på at arrangere et ambitiøst udvekslings og samarbejdsprojekt med danske og koreanske kunstnere. Lige nu gælder det fondsøgning.  Af danske kunstnere som indtil videre har meldt sig på banen er bland andre Mogens Jacobsen, Vibe Bredahl og Sophie Hjerl.

Jeg arbejder videre på 147 Portrætter malet af Peter Holmgård. Projektet kan ses som en slags ”durational performance” eller procesinstallation. Målet er en installation som sammenstiller ca. 147 portrætmalerier malet efter samme enkle retningslinjer – olie på lærred, nogenlunde samme højkantsformat, blikket rettet ”ud” ad lærredet.
Udover de enkelte malerier som bliver taget godt i mod, er projektet en dokumentation af en overdrevet trodsig proces som, når de 147 malerier er klar til præsentation, kommer til at have strakt sig over 8-10 års arbejde.
147 Portrætter er desuden et stædigt og obsternasigt opgør med en masse ting i tiden, populærkulturen og samtidskunsten. Det drejer som om forbindelsen mellem det fælles og det individuelle, om gentagelse og forskelle og om hvordan det individuelle og intime resonerer i det offentlige. Efterhånden som portrætterne bliver malet kommer de hjem på folks vægge og har et liv i de forskellige privatsfærer. Når alle billederne er malet skal de sammenstilles i en monumental installation som så igen opløses og billederne spredes ud i hjemmene.https://holmgaardsgalleria.net/projects/147-portraetter/

INVITATION LETTER Peter H.

MOU p1 boxMOU_the Moving Box_p2

Advertisements